ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 4 – 5 ΆΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρμ. πέννες dinkel
- 5 κ.σ. μαγιονέζα vegan
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 4 κ.σ. αγγουράκι τουρσί σε ροδέλες
- 4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 150 γρμ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό
- Λίγο αλάτι Μεσολογγίου
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις πέννες με τον ζωμό λαχανικών για 9 λεπτά (προσέχουμε να μην λιώσουν αν θέλουμε να είναι “al dente” και τις σουρώνουμε χωρίς να τις ξεπλύνουμε). Ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ (για να κρυώσουν). Στη συνέχεια, πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε ανάλογα όλα τα λαχανικά. Τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά, μαζί με το αγγουράκι τουρσί και το καλαμπόκι που έχουμε βράσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και την παρμεζάνα (αν θέλουμε). Αναμειγνύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα ώστε να ομογενοποιηθεί και την περιχύνουμε στην σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε. Η σαλάτα τρώγεται κρύα.
ΣΧΟΛΙΑ
Είναι μία συνταγή, δροσερή, αρωματική και θρεπτική. Ενισχύει το yin του οργανισμού χωρίς να μπλοκάρει ιδιαίτερα το qi του σπλήνα. Αν υπάρχει όμως πλεονάζουσα υγρασία, μαγειρεύουμε λίγο παραπάνω τα ζυμαρικά και αποφεύγουμε το τυρί.