Ενεργειακή ΔιατροφήΣυνταγές

ΜΟΥΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 2 ΆΤΟΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 4 φράουλες φρέσκιες και ώριμες
  • 4 μαύρα μούρα
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. νιφάδες από σοκολάτα υγείας
  • 6 σπόρους κακουλέ τριμμένους 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποβραδίς τοποθετούμε στο ψυγείο την κρέμα καρύδας. Την επόμενη μέρα, πλένουμε τα μούρα, τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την αδειάζουμε σε ένα μπολ, απομακρύνοντας τα υγρά που μπορεί να έχει. Χτυπάμε την κρέμα λίγα λεπτά, με ένα μίξερ χειρός, για να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια, το σιρόπι αγαύης, χτυπάμε λίγο ακόμα το μείγμα μας και σερβίρουμε σε 2 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας, το κακουλέ και τα φρούτα!

ΣΧΟΛΙΑ

Είναι μία δροσερή ανοιξιάτικη και γευστική συνταγή. Μπορεί να καταναλωθεί σχεδόν από όλες τις ιδιοσυγκρασίες, μέχρι τις απογευματινές ώρες, γιατί είναι ισορροπημένη. Το κάρδαμο είναι ήπια θερμό και κινεί την υγρασία της κρέμας, ενώ η παρουσία της σοκολάτας αντισταθμίζει την όξινη γεύση των φρούτων!