Ενεργειακή ΔιατροφήΣυνταγές

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 5-6 ΆΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

  • ½ φλ.τσ. πίτουρο βρώμης
  • ½ φλ.τσ. αλεύρι κινόα
  • ¾ φλ.τσ. γάλα ρυζιού ή καρύδας
  • 3 ασπράδια αβγούή 2 αβγά ολόκληρα
  • ½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο φρέσκο κατσικίσιο

Για τη γέμιση

  • 150 γρμ. βιολογικά ντοματίνια (βελανίδια) ψιλοκομμένα
  • 150 γρμ. λιαστή ντομάτα (χωρίς ξύδι) ψιλοκομμένη
  • 100 γρμ. φρέσκα μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
  • 10 ελιές πράσινες μεγάλες (χωρίς κουκούτσι) σε φέτες
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 250 ml γιαούρτι αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι λευκό τριμμένο
  • Λίγο αλάτι θαλασσινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε με λίγο νερό το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη λιαστή ντομάτα, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουν βράση για 10 λεπτά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και αν χρειάζεται λίγο νερό (η σάλτσα μας πρέπει να είναι πηχτή). Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Πριν αφαιρέσουμε από το μάτι την σάλτσα, ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (μέτριο), βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και με μία κουτάλα της σούπας, παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και τη ρίχνουμε στο ζεστό λάδι. Ψήνουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ίδιο για τις υπόλοιπες κρέπες. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία, γεμίζουμε κάθε κρέπα με λίγη σάλτσα και γιαούρτι αμυγδάλου, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και πάπρικα γλυκιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Είναι μία θερμή συνταγή, αρωματική και πικάντικη. Ενισχύει την ενέργεια qi του οργανισμού και μπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Το βράδυ να αποφεύγεται από άτομα με υγρασία ή πολύ φωτιά γενικότερα!