Ενεργειακή ΔιατροφήΣυνταγές

ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 2 ΆΤΟΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml κρέμα αμυγδάλου
  • 4 κ.σ. φρέσκο ανανά σε κύβους (ή άγλυκη κομπόστα)
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • 2 κ.γ. τριμμένο ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.γ. κοφτό ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποβραδίς τοποθετούμε στο ψυγείο την κρέμα αμυγδάλου. Την επόμενη μέρα, καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε κύβους (εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε άγλυκη κομπόστα). Στη συνέχεια, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την αδειάζουμε σε ένα μπολ, απομακρύνοντας τα υγρά που μπορεί να έχει. Χτυπάμε την κρέμα λίγα λεπτά, με ένα μίξερ χειρός, για να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια, το σιρόπι αγαύης, τους σπόρους chia, χτυπάμε λίγο ακόμα το μείγμα μας και σερβίρουμε σε 2 μπολάκια. Ρίχνουμε τον ανανά, ανακατεύουμε απαλά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και το ξύσμα λεμονιού.

ΣΧΟΛΙΑ

Είναι μία δροσερή καλοκαιρινή και αρωματική συνταγή. Μπορεί να καταναλωθεί σχεδόν από όλες τις ιδιοσυγκρασίες (εκτός από τις πολύ yin με φλέγμα), μέχρι τις απογευματινές ώρες ως σνακ ή επιδόρπιο. Το ξύσμα λεμονιού αρωματίζει και κινεί την πλεονάζουσα υγρασία, ενώ ο ανανάς προσφέρει δροσιά και κάνει όλο το γλυκό πιο εύπεπτο!