ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ φλ.τσ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγαύης
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φέτες ανανά ή ροδάκινο κομμένο σε κύβους (φρέσκα ή κομπόστα άγλυκη)
- 2 κ.σ. σαντιγί ντίνκελ
- 2 κ.γ. νιφάδες σοκολάτας (υγείας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποβραδίς βάζουμε σε ένα λεκανάκι το φυτικό γάλα, τους σπόρους chia, το κακάο, το σιρόπι αγαύης, την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μείγμα με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει καλά. Την άλλη μέρα το πρωί σερβίρουμε σε 2 μπολάκια και γαρνίρουμε με την σαντιγί, τα φρούτα και τις νιφάδες σοκολάτας! Καλή όρεξη!
ΣΧΟΛΙΑ
Μία πολύ γευστική πρόταση (ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή) για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο, η οποία δεν έχει πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι ελαφριά και εύπεπτη!