Uncategorized

ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 3-4 ΆΤΟΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρμ. φράουλες
  • 200 γρμ. βατόμουρα
  • 120 γρμ. ζάχαρη καρύδας
  • 300 γρμ. κρέμα αμυγδάλου
  • 4 κ.γ. λικέρ φράουλας
  • 2 κ.γ. essence βανίλιας
  • 1 ποτηράκι κρασί sangria
  • 4 κ.γ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις φράουλες και τα βατόμουρα, τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη καρύδας, το κρασί, το λικέρ και τη βανίλια στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το μείγμα στα φρούτα, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τα βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε σε μπολάκια απλώνοντας 1-2 κ.σ. κρέμα αμυγδάλου στο καθένα. Γαρνίρουμε με νιφάδες μαύρης σοκολάτας.

ΣΧΟΛΙΑ

Είναι μια συνταγή δροσερή, ήπια θερμή, αρωματική, αφροδισιακή, τονώνει την ενέργεια qi των νεφρών και του ήπατος.