Ενεργειακή ΔιατροφήΣυνταγές

ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 2 ΆΤΟΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρμ. ( ή 2 τμχ) φιλέτο μοσχαριού
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ ή ταπιόκα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού καθαρίσουμε το κρέας, το κόβουμε σε 2 φέτες (ή μας το κόβει ο χασάπης) πάχους περίπου 5 εκ. Στη συνέχεια, μαρινάρουμε το κρέας, σε ένα μπολ, με το κρασί, 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και το βάζουμε στο ψυγείο. Μετά, καθαρίζουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε ελάχιστο λάδι να ζεσταθεί σε ένα wok, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να βγάλουν τα αρώματα τους, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 2 φιλέτα μοσχαριού. Τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αναδεύουμε για 1-2 λεπτά. Ραντίζουμε με μαύρο πιπέρι (όση ποσότητα θέλουμε), αλάτι, 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε 2 πιάτα.

ΣΧΟΛΙΑ

Είναι παραλλαγή της κινέζικης συνταγής «Βοδινό Φιλέτο Μαύρου Πιπεριού» (Black Pepper Beef Fillet). Θεωρείται ζεστή συνταγή, αρωματική, κινητική, ενώ τονώνει την ενέργεια qi του σπλήνα και των πνευμόνων. Να αποφεύγεται από ιδιοσυγκρασίες με υπερβολική φωτιά και ανεπάρκεια της yin ενέργειας.

 

Πηγή: https://www.chinahighlights.com