ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 5–7 ΆΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρμ. φασόλια adzuki
- 380 γρμ. κινόα
- 3 καρότα τριμμένα
- 8 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια βελανίδια κομμένα στη μέση
- 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 6 φύλλα ραντίτσιο ψιλοκομμένο
- Χυμό και ξύσμα από 1 λάϊμ
- 1 κ.γ. ξύδι ρυζιού
- Λίγο αλάτι θαλασσινό
- Λίγη πάπρικα γλυκιά
- Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε τα φασόλια και την κινόα, μουλιάζουμε αποβραδίς τα adzuki. Την άλλη μέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και σιγοβράζουν για 40-50 λεπτά και σουρώνουμε. Στην συνέχεια βράζουμε την κινόα σε άλλο κατσαρολάκι για 10 λεπτά και την σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φασόλια, την κινόα, την πάπρικα, το αλάτι, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα καρότα, το ραντίτσιο, το λάιμ, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
ΣΧΟΛΙΑ
Είναι μία εξισορροπητική συνταγή (με φυτική πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας), ουδέτερη, δροσερή και πολύ θρεπτική. Ενισχύει το yin των νεφρών και της καρδιάς από υπερβολή της φωτιάς. Αποφεύγουμε όμως να την καταναλώνουμε το βράδυ, γιατί είναι λίγο δύσπεπτη!