ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 2-3 ΆΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 100 γρμ. αλεύρι ζέα
- 100 γρμ. αλεύρι ντίκελ
- 50 γρμ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γ. μαγιά ξηρή (χωρίς γλουτένη)
- 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μηλόξυδο
- 1 κοφτό κ.γ. αλάτι θαλασσινό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
- Λίγη μαντζουράνα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι θαλασσινό
- Λίγη πάπρικα γλυκιά
- 1 φλ.τσ. τριμμένη γραβιέρα κατσικίσια
- 1 φλ.τσ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 φλ.τσ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 1 φλ.τσ. ντοματίνια (βελανίδια) κομμένα στη μέση
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- ½ φλ.τσ. ελιές πράσινες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις ντομάτες, τη μαντζουράνα, το αλάτι, το λάδι και την πάπρικα να πάρουν μία βράση ώστε να γίνουν μία σάλτσα και αποσύρουμε από το μάτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το ξύδι, τα αλεύρια και το αλάτι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Στην συνέχεια, περιχύνουμε τη ζύμη με τη σάλτσα, μετά πασπαλίζουμε με τα τυριά, βάζουμε τα μανιτάρια, τις ελιές, τα ντοματίνια και απλώνουμε τις πιπεριές. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγη πάπρικα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο c, βάζουμε την πίτσα να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα υλικά και να λιώσουν τα τυριά.
ΣΧΟΛΙΑ
Είναι μία θρεπτική και αρωματική συνταγή. Ενισχύει το yin του οργανισμού χωρίς να μπλοκάρει την ενέργεια qi, αρκεί να μην υπάρχει πολύ υγρασία. Σε αντίθετη περίπτωση, να αποφεύγεται η κατανάλωσή της αργά το βράδυ.