Ομορφιά

ΕΛΑΙΑ Ή ΑΛΟΗ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ

Το καλοκαίρι επιτέλους ήρθε και μάλιστα δυναμικά. Οι παραλίες είναι γεμάτες, ο ήλιος καυτός και λαμπερός, οι θάλασσες ήρεμες και καταγάλανες, ενώ οι «φίλοι» μας τα κουνούπια και τα διάφορα έντομα που κυκλοφορούν, δεν παύουν να είναι ενοχλητική παρέα! Τα τσιμπήματα που δεχόμαστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι ανελέητα. Ο κνησμός και η φαγούρα συχνά δυσάρεστα συμπτώματα από αυτά τα μικρά και πολυπληθή αρθρόποδα, όπως επίσης ο πόνος, τα σημάδια στο δέρμα, ενδεχομένως και αλλεργικές αντιδράσεις οι οποίες είναι σοβαρές, ενώ μπορεί να χρειαστεί και ιατρική παρέμβαση.

Εκτός από τα πολύ καλά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά για την πρόληψη ή τη θεραπεία από τα παραπάνω συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν μετά από τσίμπημα εντόμων (κουνούπια, σκνίπες, κοριοί κλπ), μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα και γρήγορα ένα δικό μας προϊόν στο σπίτι, με φυσικά και φυτικά υλικά, για να τα αντιμετωπίσουμε! Ακολουθούν 2 συνταγές:

ΛΑΔΙ Ή ΑΛΟΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΩΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γυάλινο καραμελέ μπουκάλι με σπρέι 50 ml
  • 50 ml αμυγδαλέλαιο ή gel αλόης
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αναμειγνύουμε καλά τα παραπάνω υλικά της συνταγής με 1 ξύλινη γλωσσοπιέστρα (από το φαρμακείο) σε ένα μπολ και μετά αδειάζουμε το περιεχόμενο με ένα χωνάκι στο καραμελέ μπουκάλι.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, 4-5 φορές μέσα στην ημέρα εκτός και αν είστε αλλεργικοί σε ένα από υλικά της συνταγής επομένως και θα το αφαιρέσετε. Ενδείκνυται και σε παιδιά άνω των 3 ετών.

ΛΑΔΙ Ή ΑΛΟΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γυάλινο καραμελέ μπουκάλι με σπρέι 50 ml
  • 50 ml λάδι καλέντουλας ή gel αλόης
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αναμειγνύουμε τα παραπάνω υλικά της συνταγής σε ένα μπολ με 1 ξύλινη γλωσσοπιέστρα (από το φαρμακείο) και μετά αδειάζουμε το περιεχόμενο με ένα χωνάκι στο καραμελέ μπουκάλι.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, 4-5 φορές μέσα στην ημέρα ή όποτε χρειαστεί, εκτός και αν είστε αλλεργικοί σε ένα από υλικά της συνταγής επομένως και θα το αφαιρέσετε. Ενδείκνυται και σε παιδιά άνω των 3 ετών. Επιπλέον μπορείτε να κάνετε και κομπρέσες από έγχυμα χαμομηλιού με 1 γάζα αποστειρωμένη πάνω στην πάσχουσα περιοχή και μετά να ψεκάστε από το μείγμα.

Υ.Σ.: Τα υλικά της παραπάνω συνταγής μπορείτε να τα βρείτε στα συνεργαζόμενα καταστήματα που έχουμε με το site μας και να επωφεληθείτε της έκπτωσης (10%) από τις αγορές σας!