Διάφορα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΪΚΙ

Η Ιαπωνική λέξη «Ρέικι» προέρχεται από το πρώτο συνθετικό «Ρέι» που σημαίνει Συμπαντικό-Πνευματικό και από το δεύτερο συνθετικό «Κι» που σημαίνει Ζωτική ενέργεια. Το «Ρέικι» λοιπόν είναι μία ενεργειακή θεραπεία που δόθηκε άνωθεν στην ανθρωπότητα μέσα από θεϊκές δονήσεις και με το απαλό άγγιγμα των χεριών του θεραπευτή (αλλιώς παλμική θεραπεία) που λειτουργεί ως ενεργειακό κανάλι. Μεταδίδει συμπαντική ζωτική ενέργεια, η οποία διαχέεται μέσα στο φυσικό σώμα του θεραπευόμενου σε πολύ βαθύ επίπεδο. Με λίγα λόγια Ρέικι εννοούμε την συμπαντική ζωτική ενέργεια η οποία ενεργεί θεραπευτικά επιτυγχάνοντας την ισορροπία των ενεργειακών μας κέντρων (ή τσάκρας), η ανισορροπία των οποίων σύμφωνα με τους μύστες του ρέικι είναι η αιτία όλων των προβλημάτων του ανθρώπου.

Στην ιστορία των πολιτισμών πάνω στη γη, υπήρχε ανέκαθεν στην φύση του ανθρώπου το θεραπευτικό άγγιγμα είτε μέσω της μάλαξης για την μείωση του άλγους στο σώμα, είτε η ικανότητα μεταφοράς αέναης ζωογόνας συμπαντικής ενέργειας (ακόμα και από την εποχή των Λεμουρίων και της Ατλαντίδας). Όμως αυτή η ικανότητα του ανθρώπου πότε αξιοποιούνταν, πότε χάνονταν μέσα στα βάθη των αιώνων, ώσπου γύρω στο 1922 ο Ιάπωνας βουδιστής μοναχός Μικάο Ουσούι (1865 – 1926) για 21 μέρες έκανε εντατική προσευχή και νηστεία στο βουνό Κουράμα της Ιαπωνίας και ανακάλυψε την δυνατότητα του ανθρώπου να αντιλαμβάνεται την ζωτική ενέργεια αλλά και την ικανότητα να θεραπεύει μέσω αυτής τον εαυτό του και τους άλλους. Ο Ουσούι μετά από αυτήν την ανακάλυψη και αποκάλυψη θα μπορούσαμε να πούμε, άνοιξε κλινική θεραπείας tenohira στο Χαρατζούκου του Αογιάμα, στο Τόκυο το 1921. Το 1922 ιδρύει το Usui Reiki Ryoho Gakkai (δηλ. κοινότητα του Ουσούι της θεραπευτικής ενέργειας Ρέικι) στην Αογιάμα του Τόκυο. Αργότερα, το 1925 άνοιξε τη δεύτερη κλινική στο Ναγκάνο. Η φήμη του απλώθηκε γρήγορα σε όλη την Ιαπωνία. Θεράπευσε πολλούς ανθρώπους, ενώ μύησε και πάρα πολλούς άλλους στο θεραπευτικό Ρέικι.

Μετά τον θάνατο του Οσούι ακολούθησαν οι μαθητές του που δίδαξαν το σύστημα, στη συνέχεια κι άλλοι θεραπευτές, μεταξύ των οποίων ο αρχιπλοίαρχος του Αυτοκρατορικού Ναυτικού της Ιαπωνίας, Chijiro Hayashi (1897-1940) διδάσκοντας μεταξύ άλλων 12 δασκάλων, την Hawayo Takata το 1938, (1900-1980) η οποία διδάσκει το Ρέικι εκτός Ιαπωνίας, στη Δύση και συγκεκριμένα στην Χαβάη μέχρι το τέλος της ζωής της. Η Τακάτα άφησε 22 δασκάλους/ες, οι οποίοι με τη σειρά τους, εφάρμοσαν ένα νέο στυλ, που εξελίχθηκε σε δυτικό Ρέικι σύστημα. Η διδασκαλία αυτή εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο από χιλιάδες μύστες του ρέικι και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διδάσκεται! Στην πορεία και συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν και άλλα είδη ρέικι όπως το Αγγελικό ρέικι, το ρέικι των δελφινιών, το κρυσταλλικό ρέικι, το σαμπάλλα ρέικι, το κουνταλίνι ρέικι κλπ.

Για να μυηθεί κάποιος στο ρέικι θα πρέπει πρώτα να το διδαχθεί μέσα από αξιόπιστα κέντρα και πνευματικούς δασκάλους που πραγματοποιούν σεμινάρια εδώ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και να πάρει τους τρεις βαθμούς μύησης. Ο πρώτος βαθμός αφορά τον οποιοδήποτε άνθρωπο που θέλει να γνωρίσει και να νιώσει την συμπαντική ενέργεια ώστε να μπορεί να θεραπεύει ο ίδιος τον εαυτό του, ο δεύτερος βαθμός που του δίνεται μαζί με κάποια σύμβολα, είναι έξτρα συντονισμός αλλά και η αναβαθμισμένη ικανότητα να μπορεί το άτομο να μεταδώσει την ζωτική ενέργεια στους άλλους μέσα από ένα απαλό άγγιγμα των χεριών του. Ο τρίτος και τελευταίος βαθμός αφορά εκείνους  που θέλουν να γίνουν Μάστερ Ρέικι λαμβάνοντας υψηλούς συντονισμούς και μυήσεις ώστε να έχουν την δυνατότητα να διδάξουν και τους τρεις βαθμούς του ρέικι στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και να μεταδώσουν αυτή την πολύτιμη ζωτική ενέργεια.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα ενεργειακά θεραπευτικά συστήματα ρέικι θεωρείται το Αγγελικό. Λέγεται ότι δόθηκε από τον Αρχάγγελο Μέτατρον γύρω στο 2002-2003 και διδάχτηκε από τον ιδρυτή του, τον Kevin Core ο οποίος ολοκλήρωσε την μετάβασή του τον Ιούνιο του 2009. Το δίδαξε σε πολλούς ανθρώπους γιαυτό και σήμερα υπάρχουν πολλοί ενεργειακοί θεραπευτές αγγελικού ρέικι. Οι θεραπείες γίνονται με την βοήθεια της υψηλής και αγνής δόνησης των αρχαγγέλων οι οποίοι είναι προέκταση του ίδιου του θεού όπως λέει ο Kevin Core και των φωτεινών διδασκάλων που είναι καθαρά και φωτεινά όντα σε υψηλές διαστάσεις. Οι βαθμοί μύησης εδώ είναι τέσσερις ( 1ος-2ος, 3ος-4ος ), ενώ τα σύμβολα που δίνονται στους συντονισμούς είναι σχεδόν τα ίδια με του παραδοσιακού ρέικι, μόνο που η διαφορά με τα υπόλοιπα συστήματα του ρέικι είναι ότι οι μυήσεις δίνονται μέσω των φωτεινών Αγγέλων που είναι οι πλέον καθαρές και αγνές ενέργειες!

Αναμφισβήτητα, τα οφέλη του ρέικι είναι πολλά. Πέρα από τα θεραπευτικά αποτελέσματα που έχει μία στοχευμένη θεραπεία ρέικι η οποία μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα ή συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη μορφή θεραπείας είναι τα εξής: προσφέρει αναζωογόνηση, χαλάρωση, ευεξία, καθαρισμό της αύρας και γενικά της ύπαρξής μας από αρνητικές ενέργειες και καρμικά μοτίβα, ηρεμία, ροηκότητα, αρμονία του σώματος με το νου, γαλήνη, ισορροπία των ενεργειακών μας κέντρων, πνευματική αφύπνιση και Θεϊκής σοφίας, αποδοχή του εαυτού μας, ενδυνάμωση της αγάπης προς τον εαυτό μας και τους άλλους, επίγνωση, αυξημένη συνειδητότητα, περιορισμός του «εγώ» και ανάπτυξη του «εμείς», ενώ το πιο σημαντικό: επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό μας ώστε να εξελιχθούμε κάνοντας βήματα αλλαγής καθώς βαδίζουμε το πνευματικό μας μονοπάτι και τον δρόμο της καρδιάς, ώστε να ολοκληρώσουμε τα μαθήματα της ψυχής μας, ει δυνατόν στην παρούσα ζωή!

Πηγή: https://el.wikipedia.org, https://www.angelshouse.eu